nieuws

NBC verandert koers, inkrimping als gevolg

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen gaat een andere koers varen, inkrimping van de taken is daarbij onvermijdelijk.

NBC verandert koers, inkrimping als gevolg

BAKKERSWERELD – Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen gaat een andere koers varen, inkrimping van de taken is daarbij onvermijdelijk.
 

Hans Koster, ad interim directeur van het NBC presenteerde de plannen vorige week tijdens een persconferentie. Adviestaken worden verzelfstandigd of uitbesteed, de demobakkerij wordt ontmanteld, kwaliteitscentrum wordt geprofessionaliseerd en Wageningen moet het trefpunt worden van de sector. Dat is in het kort de nieuwe koers van het NBC. Met het inkrimpen van de organisatie en het concentreren van taken moet het NBC een duidelijker gezicht naar buiten krijgen en meer waardering van de sector. ‘Er is te veel onduidelijkheid bij bakkers wat het NBC is, omdat veel activiteiten onder de naam NBC zijn ondergebracht’, aldus Koster. De vier kerntaken worden: procesbeheersing (kwaliteitscentrum), voorlichting brood (VB), scholing en vakmanschap en Trefpunt Wageningen.
 
Lees donderdag 10 augustus in Bakkerswereld het complete verhaal over het NBC.
 
 

 

 

Reageer op dit artikel