nieuws

‘NBC klaarmaken voor toekomst met minder bakkerijen

Nieuws

‘Het aantal bakkerijen neemt af. Daar moeten we het NBC samen klaar voor maken.’ Dit zegt de kersverse voorzitter van het NBC, Lex Janssens. ‘Wellicht blijft NBC hetzelfde, wellicht niet. Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Je moet voorzichtig zijn omdat het om mensen gaat.

‘NBC klaarmaken voor toekomst met minder bakkerijen

‘Het aantal bakkerijen neemt af. Daar moeten we het NBC samen klaar voor maken.’ Dit zegt de kersverse voorzitter van het NBC, Lex Janssens. ‘Wellicht blijft NBC hetzelfde, wellicht niet. Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Je moet voorzichtig zijn omdat het om mensen gaat.’
 

Janssens is maandag 13 februari gekozen tot voorzitter. Hij volgt Jacques van de Vall op die eind vorig jaar aftrad. Janssens (55) zit sinds 2003 in het bestuur van het NBC. Hij is tevens vice-voorzitter van de NBOV en voorzitter van de onderwijsinstelling LOB HTV. Janssens laat verder weten dat hij meer sturing wil geven aan de koers van het NBC. ‘Haar dienstverlening moet inspelen op behoefte van de bakkers en de ontwikkelingen in de branche. NBC is er voor de bakker, dat imago moet nog worden verbeterd. Veel ondernemers vinden NBC bijvoorbeeld duur. Hoe kunnen we dat verbeteren? Wat kunnen we doen aan de prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast gaat er veel veranderen in de examinering voor het competentiegericht onderwijs. Daarin moet NBC natuurlijk ook mee veranderen. Daarnaast wordt er gezocht naar een nieuwe directeur. Er is nog behoorlijk wat werk te doen hoor.’ Bert Kolkman is in dezelfde vergadering benoemd tot vice-voorzitter. Het bestuur van het NBC kent acht leden. Drie uit de NBOV, drie uit de NVB (Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij) en twee van de bonden FNV en CNV.
 

Reageer op dit artikel