nieuws

Naambordje ‘Bussink Deventer Koek’ weg

Nieuws

De naam ‘Bussink Deventer Koek’ verdwijnt van de muren van de bekende koekfabriek aan de Hanzeweg in Deventer. Daarmee verliest Nederlands Koekstad een belangrijk visitekaartje bij de ingang van de stad. De koekgeur blijft wel.

Naambordje ‘Bussink Deventer Koek’ weg

De naam ‘Bussink Deventer Koek’ verdwijnt van de muren van de bekende koekfabriek aan de Hanzeweg in Deventer. Daarmee verliest Nederlands Koekstad een belangrijk visitekaartje bij de ingang van de stad. De koekgeur blijft wel.
 

De koekgeur blijft, want onder de merknaam ‘Bussink’ gaat de productie van de verschillende soorten koek door. Het besluit de naamborden te verwijderen past in het bedrijfsbeleid van Continental Bakeries, het moederbedrijf van Bussink.
Deze Nederlandse multinational opereert onder veel verschillende namen. Om aan deze verscheidenheid een eind te maken heeft de concernleiding besloten meer activiteiten onder één naam te brengen. Dat moet de herkenbaarheid van het bedrijf bevorderen. Daarom heet Bussink sinds 1 januari officieel Continental Bakeries.
 
Naamplaatje
Dit heeft tot gevolg ook het ‘naamplaatje’ van Bussink aan de Hanzeweg gaat verdwijnen. Volgens bedrijfsleider van de vestigingVan Straaten moet dat binnen een maand zijn beslag krijgen.
Het Koekhuisje aan de Brink in Deventer blijft gewoon de naam Bussink dragen. Want de merknaam Bussink blijft bestaan, benadrukt Van Straaten. Ook hebben de nieuwe gevelplaten geen invloed op de producten die de fabriek in Deventer verlaten.
‘Naast de Deventer Koek gaat het daarbij om ontbijtkoek, kandijkoek, bijtjes en volkorenkoek’, licht Van Straaten toe. De Deventer Koek van Jacob Bussink is sinds 1593 aan de stad verbonden. Pas in 1910 werden de andere artikelen aan het assortiment toegevoegd.
 

Reageer op dit artikel