nieuws

Moederdagtaart voor Koningin Beatrix

Nieuws

BAKKERSWERELD – Traditiegetrouw ontving Koningin Beatrix ook dit jaar een Moederdagtaart van alle Nederlandse brood- en banketbakkers.

Moederdagtaart voor Koningin Beatrix

BAKKERSWERELD – Traditiegetrouw ontving Koningin Beatrix ook dit jaar een Moederdagtaart van alle Nederlandse brood- en banketbakkers.
 

De taart, aangeboden door de NBOV, werd woensdag 10 mei overhandigd op Paleis Huis Ten Bosch. Helaas voor de makers Tommas van Rossum (werkzaam bij Patisserie De Rouw in Vught) en Frank Haasnoot (werkzaam bij Crème de la Crème Patisserie in Zoeterwoude) was de vorstin verhinderd om de taart zelf in ontvangst te nemen. Ze bouwden de taart op in de Indiakamer, waar een secretaris en een hofdame van de taart kwamen proeven. ‘Ze vonden de taart erg lekker, zo laat een trotse Tommas van Rossum na afloop weten.
 
Rembrandt
De Moederdagtaart had dit jaar als thema ‘Rembrandt’. Op een grote taart van amandelbavarois met een interieur van melkchocolade-crème brulêe met framboos en een bodem van pistache- en framboosbiscuit was een spectaculair chocolade showstuk geplaatst dat een palet met verftubes en een beker gebruikte kwasten verbeeldde.
 
 
 

Reageer op dit artikel