nieuws

Moederdagtaart voor Beatrix in de maak

Nieuws

BAKKERSWERELD – Tommas van Rossum uit Vught en Frank Haasnoot uit Rijnsburg maken dit jaar de Moederdagtaart voor Koningin Beatrix.

Moederdagtaart voor Beatrix in de maak

BAKKERSWERELD – Tommas van Rossum uit Vught en Frank Haasnoot uit Rijnsburg maken dit jaar de Moederdagtaart voor Koningin Beatrix.
 

Op woensdag 10 mei krijgt Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch namens de NBOV een Moederdagtaart aangeboden. De vorstin is beschermvrouw van de vereniging.
Van Rossum en Haasnoot kregen de opdracht van de NBOV omdat ze beide belangrijke prijzen hebben gewonnen. Tommas van Rossum won de Gouden Gard 2005 en werkt bij Patisserie De Rouw in Vught. Frank Haasnoot won tijdens de Bakkerij Dagen 2006 de Dutch Pastry Award en werkt bij Crème de la Crème in Zoeterwoude. De jongens hebben zin in de uitdaging. ‘We weten natuurlijk niet precies wat de koningin lekker vindt, maar we gaan gewoon iets heel moois maken!’ aldus Frank Haasnoot.
 
Rembrandt
Als thema voor de taart hebben de patissiers ‘Rembrandt’ gekozen, omdat Rembrandt vierhonderd jaar geleden werd geboren. Daarom is 2006 uitgeroepen tot het nationale Rembrandtjaar.
Het ontwerp voor de taart is inmiddels klaar, de komende dagen gaan Haasnoot en Van Rossum verder met de uitwerking ervan. Naast de twee patissiers zullen namens de NBOV voorzitter Rin van der Molen, bestuurslid en Haags patissier Roel van Everdingen en juriste Elizabeth van Veen aanwezig zijn bij de presentatie van de Moederdagtaart op Paleis Huis ten Bosch.
 
 

Reageer op dit artikel