nieuws

Merba wint alfabetiseringsprijs

Nieuws

BAKKERSWERELD – De Oosterhoutse banketbakkerij Merba is vorige week vrijdag in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de nationale alfabetiseringsprijzen.

Merba wint alfabetiseringsprijs

BAKKERSWERELD – De Oosterhoutse banketbakkerij Merba is vorige week vrijdag in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de nationale alfabetiseringsprijzen.
 

Vorige week was het nationale alfabetiseringsweek. Merba kreeg de prijs voor het ontwikkelen van het project ‘Van inpakster tot machinebediende’, in samenwerking met Taalvakwerk in Oosterhout. Omdat veel van de Turkse personeelsleden slecht of niet konden lezen, werd in het project een cursus lezen geïntegreerd. Bedrijfsleider Jaap Visser: ‘In ons bedrijf wordt steeds meer geautomatiseerd. Als je je personeel voor je bedrijf wilt behouden, zul je ze op moeten leiden. Maar dan moeten ze wel kunnen lezen. Het is heel moeilijk om een machine te bedienen als je bijvoorbeeld de vaktaal niet kent.’ Veertig personeelsleden begonnen de cursus, waarvan er veertien helemaal niet konden lezen, tien gelukkige geslaagden konden afgelopen vrijdag naar Hilversum om de prijs te ontvangen uit handen van staatssecretaris Bruno Bruins en prinses Laurentien. De cursisten deden de cursus voor een groot deel in hun eigen tijd en de meesten waren super gemotiveerd, volgens Visser. ‘Sommige vrouwen zijn helaas afgevallen, omdat ze te weinig werden gemotiveerd door man en kinderen. Dat is jammer, maar het project als geheel is zeer geslaagd.’
 
Foto: Stichting Lezen & Schrijven
 

Reageer op dit artikel