nieuws

Meimaand: omzetplus 3,7 procent

Nieuws

BAKKERSWERELD – Speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen hebben in de maand mei een omzetstijging geboekt van 3,7 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Meimaand: omzetplus 3,7 procent

BAKKERSWERELD – Speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen hebben in de maand mei een omzetstijging geboekt van 3,7 procent, vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.
 

De omzetplus over het eerste kwartaal bedroeg 2,1 procent. De hele detailhandel heeft overigens een goede meimaand achter de rug met een omzetstijging van 12,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Omzetontwikkelingen van meer dan tien procent komen niet zo vaak voor, in de afgelopen tien jaar slechts twee keer.

Volgens GfK Panelservice uit Dongen hebben supermarkten ook een goede junimaand gehad. ‘In juni schoten de winkelomzetten mede door het WK voetbal en de hoge temperaturen omhoog tot een niveau dat 5,3 procent hoger ligt dan een jaar geleden,’ aldus GfK. Het CBS heeft de junicijfers nog niet bekend gemaakt.

 
Hitte
Momenteel lijdt een deel van de Nederlandse detailhandel sterk onder het warme zomerweer. De consument blijft en masse weg bij meubelboulevards, tapijtzaken en schoenenwinkels. Andere sectoren, waaronder levensmiddelen en buitensport, profiteren juist van de hitte. ‘Het is duidelijk dat het warme weer van de laatste drie, vier weken niet goed is geweest. Consumenten hebben geen zin om bij dertig graden een tapijt te kopen of in de meubelzaak te staan’, aldus Pat Hünen van Macintosh Retail. Dit is het moederbedrijf van winkelketens waaronder BelCompany, Halfords, Kwantum, Scapino en van de meubelzaken Stoutenbeek en Piet Klerkx.
 

Reageer op dit artikel