nieuws

Kuiper in de prijzen met paasbrood

Nieuws

BAKKERSWERELD – De paasstollen van Bakkerij Kuiper uit Baarn en Bakkerij Kwakman uit Bussum en Naarden zijn als beste getest door de regionale krant Gooi- en Eemlander.

BAKKERSWERELD – De paasstollen van Bakkerij Kuiper uit Baarn en Bakkerij Kwakman uit Bussum en Naarden zijn als beste getest door de regionale krant Gooi- en Eemlander.
 

Silvester Kuiper reageert verrast als Bakkerswereld belt. ‘Leuk hè, dat we hebben gewonnen. We waren eerst juist heel sceptisch. Meestal zijn deze tests bedoeld om producten af te kraken. Maar de krant wist ons te overtuigen. Direct een dag later hebben ze een stol uit de winkel meegenomen. Zeven april stond het in de krant. We hebben het artikel direct in de winkel gehangen.’
Het recept dat Kuiper gebruikt is al 25 jaar ongewijzigd. Zoals dat vaker gaat in een familiebedrijf is het van vader op zoon meegegaan. Het geheim van zijn paasbrood wil Silvester Kuiper niet prijsgeven, wel geeft hij aan voorstander te zijn van goede grondstoffen. We gebruiken bijvoorbeeld vruchtenbroodpoeder van Sonneveld en met name krenten en minder rozijnen. Ons percentage vulling ligt op 160 procent.’ Een brood kost in Baarn € 7,25 (900 gram deeg).
De praktijktest is uitgevoerd door Bram de Groote, in de dagelijkse praktijk werkzaam als docent consumptieve techniek op College De Brink in Laren. ‘Op zich hoeft de prijs niets te zeggen over de kwaliteit. ‘Een goed paasbrood heeft een aantrekkelijke smaak en geur. Een behoorlijk volume, een mooie kleur, is mals én blijft ook lang mals, heeft een korst die niet taai is, heeft geelachtige kruim en heeft voldoende vulling die aan de gemiddelde smaak voldoet en niet te zwaar mag zijn.’
 
 

Reageer op dit artikel