nieuws

Koekjes Verkade in de verkoop

Nieuws

BAKKERSWERELD – Neerlands Glorie wil Verkade overnemen. Het oer-Hollandse bedrijf aast op de bedrijfsonderdelen van United Biscuits in Nederland, België en Frankrijk.

Koekjes Verkade in de verkoop

BAKKERSWERELD – Neerlands Glorie wil Verkade overnemen. Het oer-Hollandse bedrijf aast op de bedrijfsonderdelen van United Biscuits in Nederland, België en Frankrijk.
 

Een woordvoerder van Neerlands Glorie wil de overname nog niet bevestigen. ‘Wij kijken er naar, natuurlijk. Maar ik kan hier echt geen antwoord op geven.’ United Biscuits brengt in Nederland merken als Verkade, Sultana, Rocketpower en Tarwebiscuit op de markt en bezit een marktaandeel van 19 procent. Dit marktaandeel staat onder druk vanwege de prijzenoorlog en de opkomst van huismerken. Binnen een week wordt verwacht dat de overname officieel naar buiten wordt gebracht. De totale overnameprijs van United Biscuits, dat in verschillende delen wordt opgesplitst, wordt geschat op zo’n 3,4 miljard euro.
 
 

Reageer op dit artikel