nieuws

Jozeph Verloop Leerbedrijf van het Jaar

Nieuws

BAKKERSWERELD – Echte Bakker Jozeph Verloop uit Gorredijk is woensdagavond 19 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar.

Jozeph Verloop Leerbedrijf van het Jaar

BAKKERSWERELD – Echte Bakker Jozeph Verloop uit Gorredijk is woensdagavond 19 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar.
 

Jozeph Verloop kreeg de prijs uit handen van Jos den Otter en Henk Staghouwer, twee ondernemers die deze prijs eerder in de wacht sleepten. Beiden zaten ook in de jury. Ze prezen het bedrijf van Verloop als een gedegen en gestructureerde opleidingsomgeving waar zowel vmbo, mbo als hbo-studenten worden opgeleid.
 
Tien praktijkbegeleiders
‘Dit bedrijf leert je alle geheimen van het vak,’ aldus dit jurykoppel. De twee praktijkbegeleiders Jan Schiere en Anne Jonker die Verloop bij de prijsuitreiking vergezelden, bevestigen dit. ‘Iedereen draait bij ons gewoon mee. We zien leerlingen als volwaardige medewerkers. We hebben ze echt niet alleen voor de afwas of andere rottige klusjes.’ Van de 24 bakkers die bij Verloop in dienst zijn, zijn er maar liefst tien opgeleid tot praktijkbegeleider. ‘Gemiddeld hebben we drie tot vier leerlingen,’ zo zeggen de twee Friese praktijkbegeleiders. ‘Het is leuk om de jeugd het vak te leren. Daar stimuleert Jozeph ons enorm in. Verloop kan voldoende goede leerlingen krijgen, zo laten de broodbakker en de banketbakker weten. ‘Dat is geen probleem. Het gebeurt ook regelmatig dat er eentje blijft hangen en bij ons in vaste dienst komt.’ Het team kreeg een cheque van € 225,00, een ingelijste foto van het voltallige personeel en een bronzen beeldje van een drie-eenheid. Deze staat symbool voor leerling, leerbedrijf en opleiding. ‘Samen moeten zij het doen’, aldus Jos den Otter.
 
Andere finalisten
De twee overige finalisten waren De Korenbloem uit Sneek van Gerrit Dijkstra en Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam. In de jury zaten onder meer: Carla Zwierstra (NBC), Cor Kooi (LOB HTV), de bakkerondernemers Jos den Otter en Henk Staghouwer, Leo van Beekum (FNV bondgenoten) oud-ondernemer Harrie Bohemen en Lex Janssens, hij is voorzitter van de jury. De prijsuitreiking vond plaats op de Vakschool Wageningen.
 
Foto: Herman Stöver
 
 

Reageer op dit artikel