nieuws

Honderd vierkante meter oranjekoek

Nieuws

BAKKERSWERELD – Vijf bakkers uit Sneek gaan zaterdag 27 mei een oranjekoek maken van 100 vierkante meter. Dit is de grootste oranjekoek ter wereld die ooit gemaakt is.

Honderd vierkante meter oranjekoek

BAKKERSWERELD – Vijf bakkers uit Sneek gaan zaterdag 27 mei een oranjekoek maken van 100 vierkante meter. Dit is de grootste oranjekoek ter wereld die ooit gemaakt is.
 

Het gaat om de bakkers Douwe de Boer, Gerard Poiesz (Bakkerij de Haan), Gerrit Dijkstra (De Korenbloem), Piet Haaksma en Echte Bakker Posthuma. De koek wordt zaterdagochtend om 10 uur aangesneden op het marktplein in Sneek. Een van de makers Nienke Posthuma (foto): ‘De Vereniging Sneker Zakenlieden viert het jubileum. Wij zijn door hen gevraagd om mee te doen aan de recordpoging. De voorbereidingen zijn geslaagd, nu alleen hopen dat het weer op zaterdag meezit zodat we er een leuk spektakel van kunnen maken. We duimen.’
Ingrediënten voor de honderd vierkante meter oranjekoek: 300 kilo creme, 100 kilo boter, 3.000 kilo basterdsuiker, 110 liter water/eieren, 35 kilo oranjesnippers, 400 kilo Zeeuwse bloem, 500 kilo amandelspijs, 400 kilo fondant en 21.500 chocolaatjes.
De oranjekoek wordt gesponsord door: Back Beko, Beko Techniek, Dobla, Unipro, Steensma, Damco, Meneba, Broer en Zeelandia.
 
 

Reageer op dit artikel