nieuws

Hazenberg herdenkt oorlog nog één keer met brooddropping

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het was voor de allerlaatste keer; ‘maar succesvol’. Afgelopen zaterdag heeft Echte Bakker Hazenberg uit Vlaardingen voor de laatste keer meegewerkt aan de dropping van duizenden broodjes boven de Zuid Hollandse gemeente.

Hazenberg herdenkt oorlog nog één keer met brooddropping

BAKKERSWERELD – Het was voor de allerlaatste keer; ‘maar succesvol’. Afgelopen zaterdag heeft Echte Bakker Hazenberg uit Vlaardingen voor de laatste keer meegewerkt aan de dropping van duizenden broodjes boven de Zuid Hollandse gemeente.
 

Ruim vierduizend zachte witte broodjes, gescheiden verpakt in cellofaan, werden zaterdag boven de stad gedropt door een Engelse Spitfighter. De voedseldropping werd gehouden als eerbetoon aan de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig voor de organisatie verliep de dropping dit keer beter dan vorig jaar toen de pakketten door de mist verkeerd terechtkwamen. ‘Er waren ruim achtduizend toeschouwers aanwezig bij het spektakel, het was een feeststemming’, blikt Frans Hazenberg tevreden terug op de dag. ‘Het was weer een hele klus, maar ik ben blij dat er op deze manier een einde is gekomen aan de droppings. Het was een mooie afsluiting.’ De voedseldroppings zijn vijf keer gehouden: in 1990, 1995, 2000, 2005 en 2006. Vanwege de hoge leeftijd en de gezondheidstoestand van de veteranen is er volgend jaar geen brooddropping meer.
 

Reageer op dit artikel