nieuws

Graanoogst EU hoger dan vorig jaar

Nieuws

BAKKERSWERELD – Ondanks de hitte en droogte in grote delen van de Europese Unie valt de graanoogst in de EU dit jaar naar verwachting 1,2 procent hoger uit.

Graanoogst EU hoger dan vorig jaar

BAKKERSWERELD – Ondanks de hitte en droogte in grote delen van de Europese Unie valt de graanoogst in de EU dit jaar naar verwachting 1,2 procent hoger uit.
 

De totale oogst wordt geraamd op 259,3 miljoen ton en de tarweoogst wordt geschat op 123,8 miljoen ton. Dat is één procent hoger dan in 2005. De cijfers zijn afkomstig van Agra Europe, dat zich baseert op een aantal bronnen, zoals de internationale graanraad en verschillende landbouwministeries. Buiten de Europese Unie worden wel aanmerkelijk lagere tarweoogsten voorzien in Oekraïne, Roemenië en Rusland. In Nederland zijn telers redelijk tevreden over de graanopbrengst. In het zuiden is de oogst al bijna binnen, terwijl er in het noorden nog maar 25 tot 30 procent binnen is. Daar loopt de oogst vanwege de regen van de laatste dagen enige vertraging op. De kwaliteit van de tarwe is over het algemeen goed.
 
 
 

Reageer op dit artikel