nieuws

Echte Bakker Koolaard wethouder

Nieuws

BAKKERSWERELD – Jacco Koolaard, Echte Bakker in Broek op Langedijk is vorige week donderdag 18 mei geïnstalleerd als wethouder namens het CDA in de gemeente Broek op Langedijk. Koolaard heeft acht jaar raadservaring achter de rug.

BAKKERSWERELD – Jacco Koolaard, Echte Bakker in Broek op Langedijk is vorige week donderdag 18 mei geïnstalleerd als wethouder namens het CDA in de gemeente Broek op Langedijk. Koolaard heeft acht jaar raadservaring achter de rug.
 

Zijn bakkersbedrijf is zo georganiseerd dat hij zich zo’n tachtig procent van zijn tijd aan het wethouderschap kan besteden. De productie van banket heeft Koolaard daarvoor afgestoten. Deze producten betrekt hij van anderen. Ook heeft hij in de broodproductie enkele efficiëntiemaatregelen toegepast (minder, maar grotere degen). Overigens had Koolaard al de nodige efficiëntiemaatregelen in zijn bedrijf doorgevoerd om de oplopende kosten in de hand te houden.
Naast het raadslidmaatschap heeft Koolaard ook in de bakkerij de nodige bestuurlijke ervaring achter de rug. Zo was hij actief voor de BCOB/NBOV en het Voorlichtingsbureau Brood. Hij vindt het belangrijk dat ondernemers zich in de politiek laten gelden. In het college heeft Koolaard de portefeuille Ruimtelijke Ordening, met onderwerpen als bestemmingsplannen, structuurplan en regionaal ruimtelijk beleid. Hij is tevens loco-burgemeester.
 
 

Reageer op dit artikel