nieuws

De Vuyst Belgische Bakkerij van het Jaar

Nieuws

BAKKERSWERELD – Bakkerij De Vuyst uit het Belgische Herzele heeft de ‘Bakery Management Award’ gewonnen. De ondernemers Kathleen De Vuyst en haar man Jan Martens kregen de Award uit handen van de Vlaams minister-president Yves Leterme.

BAKKERSWERELD – Bakkerij De Vuyst uit het Belgische Herzele heeft de ‘Bakery Management Award’ gewonnen. De ondernemers Kathleen De Vuyst en haar man Jan Martens kregen de Award uit handen van de Vlaams minister-president Yves Leterme.
 

Het gaat om een voor België nieuwe onderscheiding die de ambachtelijke bakker met het sterkste ondernemerschap beloont. De wedstrijd is vergelijkbaar met de Nederlandse Bakkerij van het Jaar.
Veertien uur open
Het aantal bakkers neemt snel af. In acht jaar tijd zijn er duizend Vlaamse bakkerszaken verdwenen, een kwart van het totaal. Jongeren zien op tegen het weekend- en nachtwerk. En de concurrentie met de industriële bakkerijen en de supermarkten is hard. Bakkerij De Vuyst toont hoe het wel kan. De ondernemer noemt zijn sterke punten: ‘We hebben ruime openingsuren en een breed assortiment. Maar ik vermoed dat vooral ons enthousiasme de doorslag heeft gegeven. Wij leven echt voor de zaak.’ Met openingsuren van 5.30 uur tot 19.30 uur draait De Vuyst werkweken van 84 uur. Maar dat vindt ze niet erg. ‘Ik doe het graag. Ik ben er in opgegroeid. Mijn ouders hadden een bakkerij, en mijn grootouders van beide kanten ook. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.’

Promotie
De award leverde Kathleen De Vuyst en Jan Martens een sculptuur op, een cheque van 2.500 euro voor promotiemateriaal en een Smart die drie maanden lang als promotiewagen gebruikt mag worden. De Bakery Management Award is een initiatief van de federaties Vebic (bakkers), Promoba (fabrikanten van bakkersgrondstoffen) en VLAM.

 
 

Reageer op dit artikel