nieuws

Consumenten besteden meer

Nieuws

BAKKERSWERELD – De consument geeft steeds meer geld uit. In juni besteedden Nederlanders 2,8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

BAKKERSWERELD – De consument geeft steeds meer geld uit. In juni besteedden Nederlanders 2,8 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.
 

Gecorrigeerd voor het aantal koopdagen kwam het groeicijfer uit op 2,4 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend bekend heeft gemaakt. De toename van de bestedingen was wel minder groot dan in mei, toen consumenten 4,5 procent meer geld uitgaven dan een jaar eerder, niet gecorrigeerd voor koopdagen. Vooral aan duurzame goederen werd in juni flink uitgegeven: 5,8 procent meer ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De bestedingen aan voeding waren 2,6 procent hoger. Over het eerste halfjaar van 2006 namen de consumentenbestedingen met bijna 3 procent toe, na dalingen in de voorgaande jaren. Hiermee leverde de consumptie in de eerste maanden van dit jaar een positieve bijdrage aan de economische groei van Nederland.
 
 

Reageer op dit artikel