nieuws

Chocolade van kamelenmelk

Nieuws

BAKKERSWERELD – Een Oostenrijkse chocolatier heeft chocolade van kamelenmelk ontwikkeld. De melk is zoeter en minder vet dan die van koeien.

BAKKERSWERELD – Een Oostenrijkse chocolatier heeft chocolade van kamelenmelk ontwikkeld. De melk is zoeter en minder vet dan die van koeien.

Samen met honing uit Jemen ontstaat een gezonde en kostelijke delicatesse, zo verzekert de chocolatier. De Oostenrijker gaat met een melkfabriek van een kamelenfokkerij in de Verenigde Arabische Emiraten vijftig ton kamelenchocolade per maand produceren. Een fabriek in Mauritanië verwerkt de melk van kamelen al tot cottagecheese en camelbert. De nieuwe toepassingen van de melk betekenen mogelijk de redding van de kameel en de dromedaris die wereldwijd worden bedreigd.
 
 

Reageer op dit artikel