nieuws

Britse bakkerijen halen recordomzetten

Nieuws

BAKKERSWERELD – Twee grote bakkerijen in Groot-Brittannie, Finsbury en Inter Link Foods, verwachten recordomzetten dit jaar, zo hebben ze gemeld.

BAKKERSWERELD – Twee grote bakkerijen in Groot-Brittannie, Finsbury en Inter Link Foods, verwachten recordomzetten dit jaar, zo hebben ze gemeld.
 

De kracht van deze bakkerijen lijkt vooral te liggen in innovaties, overnames en het samenvoegen van locaties zodat efficiënter geproduceerd kan worden. Beiden leveren onder andere aan supermarktketen Tesco. Inter Link Foods kwam afgelopen jaar met maar liefst 254 nieuwe producten. Het bedrijf is de op een na grootste producent van cakes. Het bedrijf is bekend om haar kleine cakes onder Disneymerk. Inter Link Foods heeft een omzet van 10,3 miljoen euro. Finsbury produceert brood en banket. Het investeerde veel in de overname van een biologische bakkerij, maar met succes want deze productenlijn werd door Tesco en Asda in het schap opgenomen. Andere belangrijke nieuwe producten waren: uitbreiding van het assortiment glutenvrije en biologische producten en een kinderlijn in samenwerking met Nestlé – met als marketingargument ‘vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen’. De kinderlijn was een lucratieve deal met Nestlé voor vijf jaar. Ook was er meer productie van huismerken voor supermarkten, terwijl deze huismerken afgelopen jaar een prominentere plaats in het schap kregen. Finsbury had vorig jaar een omzet van circa 40 miljoen euro.
 
 

Reageer op dit artikel