nieuws

Boulangerie Team start training EK

Nieuws

BAKKERSWERELD – Het Nederlands Boulangerie Team is weer begonnen met trainen voor het EK Broodbakken, eind november in Luxemburg. Vorig jaar in Nantes (Frankrijk) eindigde het team op een vierde plaats. ‘Dit jaar gaan we voor een podiumplaats,’ zo vertelt teamlid Wietse Schiere enthousiast.

Boulangerie Team start training EK

BAKKERSWERELD – Het Nederlands Boulangerie Team is weer begonnen met trainen voor het EK Broodbakken, eind november in Luxemburg. Vorig jaar in Nantes (Frankrijk) eindigde het team op een vierde plaats. ‘Dit jaar gaan we voor een podiumplaats,’ zo vertelt teamlid Wietse Schiere enthousiast.
 

Het team bestaat naast Wietse Schiere (Echte Bakker Vliegendehond in Wolvega) uit Daan Hesseling (Bakkerij Van Bentum in Lobith) en Theodor Prinsen (Bakkerij Prinsen in Ewijk). De jongens doen in november voor de derde keer mee aan de Coupe d’Europe de la Boulangerie. Wietse Schiere: ‘De training verliep redelijk. We zijn nog producten aan het uitproberen en beoordelen. Iedereen heeft in de eigen bakkerij al nagedacht over zijn onderwerp en dingen bedacht. Zo doe ik het kleinbrood; er moeten dit jaar weer zes verschillende soorten komen. Daan Hesseling doet het grootbrood en Theodor Prinsen het showstuk. We zijn nu nog echt aan het bepalen wat we gaan maken. Daarna kunnen we het optimaliseren.’
 
Leerzaam
Schiere en de overige teamleden hebben al ontzettend veel geleerd van de twee keren dat ze hebben deelgenomen aan het EK. ‘De eerste keer hadden we toch een enorme achterstand op de overige deelnemers. Het jaar erop zaten we maar een paar punten verwijderd van een podiumplaats. Dat betekent toch een hele vooruitgang.’ Schiere beseft dat het veel tijd kost: deelnemen aan een EK Broodbakken. ‘Het is veel trainen, oefenen en nog eens oefenen. Ook als team moet je aan elkaar wennen, maar na twee keer zit dat bij ons wel goed.’ Het Boulangerie Team oefent onder leiding van Hans Som en Richard Jansen. De eerste training vond plaats op het Graafschap College in Doetinchem.
 

Reageer op dit artikel