nieuws

Bewoners onwel door fout in bakkerij

Nieuws

AMSTERDAM – Veertien bewoners van acht woningen aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam zijn donderdagochtend onwel geworden door een te hoge concentratie koolmonoxide. Mogelijk werd die veroorzaakt door een slecht werkende afvoer van Bakkerij Westerbos waar nieuwe ovens zijn geïnstalleerd.

AMSTERDAM – Veertien bewoners van acht woningen aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam zijn donderdagochtend onwel geworden door een te hoge concentratie koolmonoxide. Mogelijk werd die veroorzaakt door een slecht werkende afvoer van Bakkerij Westerbos waar nieuwe ovens zijn geïnstalleerd.
 

Dat zei een woordvoerster van de brandweer. Volgens de woordvoerster hebben de bewoners veel geluk gehad, omdat een van hen een koolmonoxidemelder had. De eigenaar van de bakkerij wilde wegens tijdgebrek inhoudelijk niet reageren op de situatie. ‘De oorzaak is nog niet bekend’, was het enige dat hij kwijt wilde. De bewoners waren duizelig, misselijk of hadden hoofdpijn.
 
 

Reageer op dit artikel