nieuws

Belg eet te weinig brood

Nieuws

BAKKERSWERELD – Vier van de vijf Belgen eten maar drie boterhammen per dag, en dat is te weinig. De aanbevolen hoeveelheid brood bedraagt 175 tot 420 gram per dag. De meeste Belgen komen niet verder dan 120 gram.

BAKKERSWERELD – Vier van de vijf Belgen eten maar drie boterhammen per dag, en dat is te weinig. De aanbevolen hoeveelheid brood bedraagt 175 tot 420 gram per dag. De meeste Belgen komen niet verder dan 120 gram.
 

De aanbevolen hoeveelheid brood bedraagt 175 tot 420 gram per dag. De meeste Belgen komen niet verder dan 120 gram. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid (WIV) in België. De geconsumeerde hoeveelheid is te weinig om voldoende vezels en langzame koolhydraten binnen te krijgen, aldus het WIV. Alleen 60-plussers komen aan de dagelijkse hoeveelheid brood. Jongeren tussen 15 en 18 eten vooral ontbijtgranen. Mannen eten meer brood dan vrouwen. Van de mannen haalt 34 procent de minimale aanbevolen hoeveelheid tegenover 7 procent van de vrouwen.
 
 

Reageer op dit artikel