nieuws

Bang personeel werkt harder

Nieuws

BAKKERSWERELD – Zacht en gevoelig leiderschap is al jaren in de mode, maar managers die de knoet eroverheen halen zijn veel effectiever. Angst en intimidatie op de werkvloer werken aan een comeback.

Bang personeel werkt harder

BAKKERSWERELD – Zacht en gevoelig leiderschap is al jaren in de mode, maar managers die de knoet eroverheen halen zijn veel effectiever. Angst en intimidatie op de werkvloer werken aan een comeback.

Onderzoeker Roderick Kramer kwam min of meer bij toeval op deze conclusie, schrijft hij in een artikel in Harvard Business Review. Hij was juist op zoek naar de psychologische schade bij mensen met intimiderende bazen. Tot zijn verrassing was de uitkomst dat medewerkers juist genoten van streng management. Als goed voorbeeld noemt de Financial Times een directeur van telecombedrijf Cable & Wireless, John Pluthero. Hij probeerde het leed niet te verzachten, toen hij mensen moest ontslaan, maar koos vol voor de aanval. ‘Gefeliciteerd, we werken bij een achterblijver in een waardeloze sector en de komende 12 maanden breekt hier de hel los. Als je je zorgen maakt om deze harde taal, is het tijd om te vertrekken. Timide mensen hebben we hier niet nodig.’
 

Reageer op dit artikel