nieuws

Bakkers scoren goed in oliebollentest

Nieuws

ROTTERDAM – Bakkers scoren uitstekend in de jaarlijkse Oliebollentest van het Algemeen Dagblad. ‘Ik heb gewoon zitten huilen toen ik hoorde dat we een 9,5 hebben gehaald.

Bakkers scoren goed in oliebollentest

ROTTERDAM – Bakkers scoren uitstekend in de jaarlijkse Oliebollentest van het Algemeen Dagblad. ‘Ik heb gewoon zitten huilen toen ik hoorde dat we een 9,5 hebben gehaald.’
 

Dat zegt Inge Olink van Bakkerij Olink uit Maarssen. Slechts twee deelnemers scoorden hoger dan deze bakkerij. Gebakkraam Richard Visser uit Rotterdam is de winnaar, terwijl specialiteitenzaak Het IJs van Columbus op de tweede plaats eindigt.
Het Algemeen Dagblad constateert een duidelijke verbetering van de kwaliteit van oliebollen in Nederland, hoewel er nog steeds veel onvoldoendes werden uitgedeeld. In totaal scoorden 29 van de 92 onderzochte verkoopplaatsen een onvoldoende.
 
Ruim vertegenwoordigd
In de top-30 van het Algemeen Dagblad zijn tien bakkers vertegenwoordigd. De rest zijn meestal gespecialiseerde oliebollenbakkers. In de top van de lijst zijn onder meer Baker/traiteur Jos Sterk uit Amsterdam, Bakkerij Ammerlaan uti Blesiwijk, Bakkerij Van Vessem uit Haarlem en Bakkerij Broekmans uit Panningen.
Niet iedereen scoort echter even goed. Zo eindigt Chapeau Broodspecialiteiten uit Voorburg in de onderste regionen. ‘De hoed gaat diep af voor deze prutser. Het is een uitzonderlijke prestatie om zulke troep te leveren. Regelrechte aanfluiting voor het edele bakkersvak’, oordeelt de krant. Het eindcijfer is een 1,5.
 

Reageer op dit artikel