nieuws

Bakkerij Pruijn ontwikkelt middeleeuws brood

Nieuws

BAKKERSWERELD – 400 exemplaren. Zoveel verkocht Hans Heinink, eigenaar van Bakkerij Pruijn in Nijmegen van zijn speciaal ontwikkelde product ‘Gebroeders van Limburgbrood.’ Hij ontwikkelde het brood voor het stadsfeest waar de Middeleeuwen centraal stonden.

Bakkerij Pruijn ontwikkelt middeleeuws brood

BAKKERSWERELD – 400 exemplaren. Zoveel verkocht Hans Heinink, eigenaar van Bakkerij Pruijn in Nijmegen van zijn speciaal ontwikkelde product ‘Gebroeders van Limburgbrood.’ Hij ontwikkelde het brood voor het stadsfeest waar de Middeleeuwen centraal stonden.
 

Zondag 27 augustus deed hij mee aan het Gebroeders van Limburg Weekend in Nijmegen. Op de middeleeuwse markt bij de Stevenskerk verkocht Heinink 400 exemplaren van zijn creatie. Het 450-grams broodje is gemaakt van molenvolkorenmeel, honing, noten en rozijnen. Het kost € 2,50. Heinink: ‘Speciaal voor de markt hebben we ons uitgedost in Middeleeuwse kleding. We hebben maar liefst vierhonderd Gebroeders van Limburgbroden verkocht. Bij het broodje kregen de klanten een flyer met op de ene kant een schilderij van de Gebroeders van Limburg en op de achterkant uitleg over het broodje en de stichting.’ ‘Het broodje is nu het best verkochte luxe broodje. Daarom houden we ‘m voorlopig in het assortiment. Volgend jaar doen we weer mee met hetzelfde broodje.’
 

Reageer op dit artikel