nieuws

Bakkerij Ammerlaan op tv

Nieuws

BAKKERSWERELD – Zweeds Wittebrood, gebakken bij Bakkerij Ammerlaan in Bleiswijk staat komende zondag centraal in het programma Andere Tijden (Nederland 3, 20.35 uur).

Bakkerij Ammerlaan op tv

BAKKERSWERELD – Zweeds Wittebrood, gebakken bij Bakkerij Ammerlaan in Bleiswijk staat komende zondag centraal in het programma Andere Tijden (Nederland 3, 20.35 uur).
 

De bakkerij kreeg woensdag 19 april een televisieploeg over de vloer van het tv-programma. Andere Tijden is een geschiedenisprogramma dat reportages maakt over (soms bijna vergeten) gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. Leo Ammerlaan en Piet Vlamingh vertellen hoe het bakken van het Zweedse Wittebrood er destijds aan toe ging. Beide bakkers hebben het brood in de oorlog gebakken.
 
Bevolking
Het Zweedse Wittebrood werd in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog gabakken met graan dat vanuit Zweden door het Rode Kruis op drie grote schepen naar Nederland werd vervoerd. Meneba leverde samen met regionale meelfabrieken de bloem aan de Nederlandse bakkers. Eén daarvan was Ammerlaan. Deze bakkerij bakte er brood van dat aan de bevolking werd uitgedeeld. Het brood gebakken voor Andere Tijden is naar een lokaal ontmoetingscentrum voor ouderen gebracht en uitgedeeld. De ouderen vertellen in het programa hoe zij de komst van het Zweedse Wittebrood hebben beleefd.
 
Andere Tijden , zondag 30 april, 20.35 uur, Nederland 3.
 

Reageer op dit artikel