nieuws

Bakker computert minder dan gemiddeld

Nieuws

BAKKERSWERELD – In bijna alle Nederlandse winkels (87%) staat een computer voor zakelijk gebruik. Food-speciaalzaken zoals brood- en banketbakkers blijven daar met 75 procent achter.

Bakker computert minder dan gemiddeld

BAKKERSWERELD – In bijna alle Nederlandse winkels (87%) staat een computer voor zakelijk gebruik. Food-speciaalzaken zoals brood- en banketbakkers blijven daar met 75 procent achter.
 

Dat blijkt uit onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, gepubliceerd in de ICT Monitor 2006. 61 procent van alle winkeliers heeft via de pc toegang tot internet en ruim de helft onderhoudt een website. Toch, zo meldt de monitor, zijn er nog te veel ondernemingen die de computer niet inzetten voor back-office activiteiten, zoals bestellen, voorraadbeheer, prijzen, managementinformatie en boekhouding. Allerlei bedrijfsactiviteiten gebeuren omslachtig of zelfs met de hand. Ook in het contact met de klanten wordt er nog te weinig gebruik gemaakt van de pc. Tevens valt er nog veel winst te behalen door de computer beter te benutten voor het bijhouden van verkoopcijfers en het verzamelen van gegevens over klanten en klantenbinding. Zo heeft pas de helft (49%) van de winkeliers een elektronische kassa met verkoopregistratie en afrekenfunctie
 
 

Reageer op dit artikel