nieuws

Ambachtsbakkers gaan franchisen

Nieuws

BAKKERSWERELD – De Ambachtsbakkers zijn gestart met hun eerste franchisenemer. De winkelformule van Bakery Concepts heeft sinds 1 juli een franchisenemer in Zwolle.

Ambachtsbakkers gaan franchisen

BAKKERSWERELD – De Ambachtsbakkers zijn gestart met hun eerste franchisenemer. De winkelformule van Bakery Concepts heeft sinds 1 juli een franchisenemer in Zwolle.
 

De winkel heeft geen eigen productie, maar wordt beleverd door Ambachtsbakker Wim Blom uit Zwolle. Het gaat hier dan ook om een bestaande winkel van deze Ambachtsbakker die is overgenomen door Andy Hang. Blom: ‘Hang heeft de winkel overgenomen via de organisatie Bakery Concepts in Spakenburg. Maar het was mijn eigen winkel die ik nu alleen nog maar belever. Het risico is nu voor Hang. Dit is een soort pilot. Als het goed gaat, wil Bakery Concepts het gaan uitbreiden.’
 
Johan Hartog van Bakery Concepts benadrukt dat de Ambachtsbakker geen hard franchise organisatie wil worden zoals bijvoorbeeld Bakker Bart. ‘Dit is puur ter ondersteuning van onze leden. Het beheren van filialen is lastig, met een franchisenemer wordt dit makkelijker. Zoals Blom ook al zei, dit is een test. We wachten eerst de resultaten af. Meer wil ik er nu niet over zeggen.’
 
Hitte
De eerste twee weken zijn volgens Wim Blom goed verlopen. ‘Tenminste, naar omstandigheden. Met deze hitte lopen de verkopen overal terug. Ook in mijn eigen winkels.’ Uit voorgaande jaren zijn de verkoopgegevens bekend. Daar stemt Hang nu zijn inkoop of af. Een retourenregeling is er niet. ‘Maar daar is de korting dan ook naar’, aldus de Ambachtsbakker. ‘Ik hoop dat hij mijn resultaten verbetert, dan gaat het goed.’
 

Reageer op dit artikel