nieuws

Agressie treft helft winkelpersoneel

Nieuws

BAKKERSWERELD – Circa de helft van het winkelpersoneel in steden heeft te maken met agressieve klanten en wordt uitgescholden.

BAKKERSWERELD – Circa de helft van het winkelpersoneel in steden heeft te maken met agressieve klanten en wordt uitgescholden.
 

Eén op de tien medewerkers wordt geconfronteerd met bedreigingen en zeven procent met lichamelijk geweld. Eén op de tien winkelbedienden wordt beschadigd door de agressie en houdt blauwe plekken, littekens, slaapproblemen en/of straatvrees over aan de incidenten. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek dat de Arbeidsinspectie vorig jaar in 450 winkels in grote en middelgrote steden heeft gedaan. Het gaat volgens een woordvoerster van de inspectiedienst om een eerste onderzoek om te kijken wat winkels ondernemen tegen agressie. Later dit jaar gaat de Arbeidsinspectie opnieuw controleren en worden maatregelen afgedwongen als winkeliers te weinig doen.
 
 

Reageer op dit artikel