nieuws

Afbakbrood verdringt verpakte broodjes bij pomp

Nieuws

BAKKERSWERELD – Vers afgebakken broodjes verdringen in toenemende mate fabrieksbroodjes in tankstations. Tussen 2003 en 2005 kelderde het aantal door tankstations verkochte voorverpakte broodjes met zo’n 20 procent.

Afbakbrood verdringt verpakte broodjes bij pomp

BAKKERSWERELD – Vers afgebakken broodjes verdringen in toenemende mate fabrieksbroodjes in tankstations. Tussen 2003 en 2005 kelderde het aantal door tankstations verkochte voorverpakte broodjes met zo’n 20 procent.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI Nederland. Steeds meer tankstations, vooral langs de snelweg, kiezen voor een afbakgelegenheid in hun shop. Ondanks een afname van het totaalaantal vestigingen met een shop -als gevolg van de opmars van onbemande pompen- steeg het aantal stations met een afbakgelegenheid de afgelopen vier jaar met zo’n 10 procent, zo blijkt uit een marktanalyse door Catalist. Alle grote olieconcerns als Texaco, Total, Esso en BP doen aan deze trend mee. Behalve marktleider Shell, die verkoopt bewust alleen voorverpakte broodjes.
 

Reageer op dit artikel