fotoreportage

Proeven, ruiken, ontdekken en ontmoeten in Gorinchem

Nieuws 1273

Proeven, ruiken, ontdekken en ontmoeten in Gorinchem

Bakkend Nederland heeft de weg naar Gorinchem gevonden. In de Evenementenhal is de tweedaagse Bakkersvak van start gegaan. Tot vorig jaar werd de beurs in Rosmalen gehouden.

Al vroeg in de ochtend verzamelden de eerste bezoekers zich voor de ingang van de Evenementenhal in Gorinchem. Hier en daar moest in een stand nog een laatste lamp worden aangesloten en viel de stroom af en toe uit, maar even na tienen vanochtend kwam Bakkersvak 2018 goed op gang.

Brood en banket 2.0

Op het Belevingsplein geven het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team acte de présence. Het BT laat producten zien die voldoen aan de opdracht brood 2.0 en het NPT inspireert met banket 2.0. De leden van het NPT  presenteren zich op het Belevenissenplein met showstukken, die elk een aan andere kleuropdracht voldoen. ‘Op die manier zorg je ervoor dat elk NPT-lid met iets nieuws komt en zorgt voor een mooi kleurenpalet’, legt NPT-lid Robin Hoedjes uit.

Druk bezocht door jong en oud

De beurs wordt druk bezocht door jong en oud. Ouders met kinderen laten zich enthousiast uit over wat ze zien en proeven. De jeugd bewondert de showstukken van het NPT en het BT en fotografeert er lustig op los. Ook andere onderdelen van de beurs spreken de gezinnen aan; vooral waar gedemonstreerd en geproefd kan worden, zoals in de stands van Callebaut, Beko Groothandel, maar ook aan de chocoladeproeverij met prijsvraag in de stand van Bakkerswereld (G111) waagt menigeen zich.

Serieuze zaken spelen zich af in de stands van de winkelinrichters, leveranciers van apparatuur, ovens en grondstoffen. Emondt laat het nieuwe shoppen zien: met het Multi Moment Concept. Het focust op de verschillende shop- en eetmomenten per dag, wat volgens Emondt de nieuwe manier van beleven wordt.

Lees ook: Bakkersvak zegt studenten juíst ruimte te geven

Foto's

Reageer op dit artikel