fotoreportage

Impressie workshop basisgrondstoffen

Nieuws 918

Impressie workshop basisgrondstoffen
Ruiken en nog eens wat dieper de geur opsnuiven: de deelnemers beleefden er plezier aan. Foto's: Jan Willem Schouten

De tweede reeks van het trainingstraject Ambacht & Business is deze week gestart. Bakkers kregen van patisserie-adviseur bij FrieslandCampina Bart-Jeroen van Overveld een workshop basisgrondstoffen.

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van wat ze eten. Gezond eten wordt belangrijker, maar ook de aandacht voor ‘verwenmomenten’ neemt toe. Bij een verwenmoment staan de zintuigen centraal. Genieten van wat je eet, mooie smaken en heerlijke geuren.

Basisgrondstoffen

Het gebruik van kruiden en specerijen in brood en gebak is een trend die de komende jaren verder zal groeien. Wat weet u eigenlijk van kruiden en specerijen? In de workshop Basisgrondstoffen, van de trainingsreeks Ambacht & Business, leerden de deelnemers van Bart-Jeroen van Overveld alles over deze kruiden en specerijen, de spannende combinatiemogelijkheden met zuivel en hoe ze deze kunnen verwerken in hun assortiment.

jaws160905-029De boer op

Tevens brachten de deelnemers een bezoek aan melkveehouders Evert en Evelien van Steenbergen. Zij zijn één van de 19.000 boeren die melk leveren aan FrieslandCampina. Van Steenbergen vertelt de bakkers over zijn bedrijf en hoe het melkproces in zijn werk gaat.

Bekijk hieronder een foto-impressie van de dag. Foto’s zijn gemaakt door Jan Willem Schouten.

Reageer op dit artikel