nieuws

Brood&Ko spaart bakkerij voor Oeganda bij elkaar

Mensenwerk

Brood&Ko heeft een complete bakkerij in Oeganda bij elkaar gespaard. Door middel van het bakken en verkopen van ‘het bananenbrood’ heeft de bakkerij een bedrag van €2850 bij elkaar gehaald. Dit bedrag is geschonken aan de stichting Bake for Life Nederland. Inmiddels is er een bakkerij gestart in Paya, het oosten van Oeganda, met deze donatie.

Brood&Ko spaart bakkerij voor Oeganda bij elkaar

De bakkerij wordt gerund door een broer en zus Philip en Yakoba. Door hun enthousiasme en de grote werkloosheid onder jongeren, heeft het BISS management hun de kans geboden en de eerste lening verstrekt. Hoe afgelegen hun werkgebied ook is, ze weten veel te verkopen. Een mooi bewijs van hoe winstgevend het project kan zijn.

Gedecoreerde cakes

Nadat de lening voor 75 procent was afbetaald, heeft Bake for Life ze een tweede lening verstrekt In oktober 2018 zijn ze hun oven-productie begonnen. Ze bereiden zich voor om de markt van gedecoreerde cakes te veroveren.

tekst gaat verder onder de foto…

Werk en inkomen

Door het bieden van deze kans zijn kwetsbare mensen in staat om hun eigen bakkerij te starten en daarmee werk en inkomen te creëren voor zichzelf. Bake for Life Nederland zorgt voor de trainingen en begeleiding ter plekke.

Reageer op dit artikel