nieuws

Echte Oliebollen voor gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem

Mensenwerk 600

Vijfduizend gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem worden tussen 12 en 17 november getrakteerd op een heerlijke oliebol. De actie die door het leven gaat als De Week van De Echte Oliebol is in het leven geroepen door een groep van ambachtelijke bakkers om eens per jaar met een kleine geste een brede glimlach op het gezicht van de Zonnebloemgasten en -vrijwilligers te toveren.

Echte Oliebollen voor gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem
Foto: Echte Bakkersgilde

Marc Damen, directeur van De Zonnebloem, vindt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend: ‘Veel mensen met een lichamelijke beperking blijven vaker thuis dan hen lief is. ‘Even’ een oliebol halen bij een bakker kan het merendeel niet. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Daarmee bewijzen we als vrijwilligersorganisatie en de Echte Bakkers dat er zoveel meer kan dan we denken.’

Feest

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vertelt bakker Marc Fleuren: ‘Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.’

Echte Bakkersgilde

Voor dag en dauw zijn de echte bakkers al in de weer voor het bakken van ambachtelijke broden, gebakjes en natuurlijk de oliebollen. De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Zij leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

Foto's

Reageer op dit artikel