nieuws

Bakkerij Margriet schenkt 500 euro aan bakkerij in Colombia

Mensenwerk 647

Margriet Verbeek van Bakkerij Margriet in Gorinchem heeft ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van haar zaak 500 euro gedoneerd aan Woord en Daad. Het bedrag komt ten goede aan een bakkerij in Colombia. Dat schrijft DeStadGorinchem.nl.

Bakkerij Margriet schenkt 500 euro aan bakkerij in Colombia
Afbeelding: Bakkerij Margriet/Facebook

Omdat de ambachtelijke bakkerij in het Gorinchemse Winkelcentrum Nieuw Dalem dit jaar een jubileum viert, besloot Margriet Verbeek besloot een bedrag van 500 euro aan een goed doel te doneren. Haar klanten mochten beslissen wat dat goede doel moest zijn. Via de website van Bakkerij Margriet kregen klanten de mogelijkheid aan te geven waarnaar hun voorkeur uitging. Een overgrote meerderheid koos voor Woord en Daad, een charitatieve instelling die wereldwijd strijdt tegen armoede.

Bakkersopleiding

Woord en Daad besloot in overleg met Margriet Verbeek – zo meldt DeStadGorinchem.nl – een toepasselijk project in Colombia te financieren: een bakkerij. Met de donatie van Bakkerij Margriet worden enkele inwoners van het Zuid-Amerikaanse land tot bakker opgeleid. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om een lokale bakkerij te openen.

‘Prachtig idee’

‘Het mooie hiervan is, dat deze mensen niet zomaar geld wordt geboden, maar de mogelijkheid om zelfvoorzienend te worden’, tekende het lokale medium op uit de mond van Margriet Verbeek. ‘Het is toch een prachtig idee dat, ver weg in Colombia, een aantal mensen nu zelf een beter bestaan op kunnen bouwen. En omdat het ook een bakkerij is, geeft dat niet alleen een enorm gevoel van trots, maar ook verbondenheid.’

Foto's

Reageer op dit artikel