nieuws

Tomas Knoops behaalt diploma Pastry ‘The Next Level’

Mensenwerk 308

Tomas Knoops heeft met goed gevolg de vervolgopleiding Patisserie met het thema Pastry ‘The Next Level’ afgerond. De chef patissier van Intelligentia ICE in Eindhoven kreeg afgelopen weekeinde het diploma uitgereikt bij het Culinair Centrum in Beverwijk.

Tomas Knoops behaalt diploma Pastry ‘The Next Level’
Tomas Knoops, chef patissier bij Intelligentia ICE in Eindhoven, toont trots het diploma van Pastry 'The Next Level'. Foto: Tomas Knoops/Facebook

‘Na twee jaar hard werken is het laatste diploma eindelijk binnen! Bedankt voor deze jaren, Tineke Hendrikse”, bedankt Tomas Knoops de eigenares van het Culinair Centrum Beverwijk op zijn Facebookpagina.

Jeroen Goossens

Voor de vervolgopleiding Patisserie met het thema Pastry ‘The Next Level’ is het Culinair Centrum Beverwijk een samenwerking aangegaan met top-patissier Jeroen Goossens. ‘Alle lesstof wordt in overleg met Jeroen samengesteld. Op de eerste lesdag van iedere module krijgen de deelnemers een Masterclass van Jeroen over de te behandelen onderwerpen’, aldus het Culinair Centrum Beverwijk.

Doelgroep

De vervolgopleiding heeft als doelgroep koks, brood- en banketbakkers, patissiers, zzp’ers, vakmensen en ondernemers in de horeca, de bakkerij en aanverwante branches. Om toegelaten te worden tot de opleiding dienen deelnemers over het CCB-diploma Basis Patisserie, ZWK-niveau 3, Banketbakker niveau 3 of vergelijkbare EVC’s te beschikken. Verder zijn goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen vereist en dienen de cursisten de beschikking te hebben over een computer met internet, e-mail, Word en Excel.

Praktijklessen en portfolio

De praktijklessen hebben iedere dinsdag van 10.00 tot circa 20.30 uur, met uitzondering van de schoolvakanties, plaats bij het Culinair Centrum Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 5 tot 8 uur per week aan zelfstudie. Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio. Aan het eind van iedere module volgt een portfolio-assessment. Bij voldoende resultaat na zeven modules heeft de deelnemer toegang tot het examen. Dit examen wordt afgenomen door onder anderen Jeroen Goossens. De geslaagden ontvangen een diploma.

Modules

De modules zijn 1. Degen, biscuits en interieurs; 2. Chocoladewerk; 3. Taarten en gebak; 4. Frivolitées (éénhapspatisserie); 5. Bruids,- en Gelegenheidstaarten; 6. Suikerwerk; 7. Desserts en IJs; en 8. Horeca en Bakkerij, wedstrijden en examenopdrachten.

Voor meer informatie over het Culinair Centrum Beverwijk en/of de opleidingen: Culinaircentrumbeverwijk.nl

Foto's

Reageer op dit artikel