nieuws

Bakkerij Vliegendehond bakt Bêste Fryske Zoetelief koeke 2018

Mensenwerk 834

Bakkerij Vliegendehond is met haar Fryske Zoetelief koeke winnaar geworden van de Joop Braakhekke-bokaal 2018. De bakkerij uit het Friese Wolvega versloeg tijdens de jaarlijkse productverkiezing van Fryslân Culinair vier branchegenoten.

Bakkerij Vliegendehond bakt Bêste Fryske Zoetelief koeke 2018
De winnaar kreeg de bokaal uitgereikt door de partner van de eind 2016 overleden Joop Braakhekke, Wim Nijkamp, en juryvoorzitter Robèrt van Beckhoven. Foto: Fryslân Culinair

De jaarlijkse productverkiezing van Fryslân Culinair werd zaterdag 18 augustus gehouden bij restaurant-Logement De Hinde in Hindeloopen. Dit jaar kregen de deelnemende bakkers de opdracht Bêste Fryske Zoetelief koeke te maken.

Lastig

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Robèrt van Beckhoven beoordeelde de koeken van de vijf overgebleven bakkers in de finale. De deelnemers maakten het de jury lastig, maar uiteindelijk vonden de leden dat bakkerij Vliegendehond uit Wolvega de beste Zoetelief koek gebakken te hebben.

Bokaal

De winnaar kreeg de bokaal uitgereikt door de partner van de eind 2016 overleden Joop Braakhekke, Wim Nijkamp, en juryvoorzitter Robèrt van Beckhoven.

Reageer op dit artikel