nieuws

Twintig statushouders gezocht voor opleiding tot Arabische bakker

Mensenwerk

Twintig statushouders gezocht voor opleiding tot Arabische bakker
Sherif Behnasi. Foto: Sherif Behnasi/LinkedIn

Twintig werkzoekende statushouders, asielzoeker van wie het asielverzoek is ingewilligd, krijgen in de Gelderse Achterhoek de kans een opleiding tot Arabische bakker te volgen. Dat meldt De Gelderlander.

Het regionale dagblad schrijft dat participatiebedrijf Laborijn en sociale onderneming Juni Trans Nederland een opleiding tot Arabische bakker starten in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Aalten. Het betreft een pilot die de naam Broodnodig heeft gekregen.

Doorstromen

Deelnemers aan de pilot leren brood bakken bij Juni Trans Nederland en krijgen bij de  werkacademie van Laborijn onderwijs in de Nederlandse taal. Doel van de initiatiefnemers is ‘deze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten doorstromen naar een betaalde baan’. Na zo’n vier maanden stopt de pilot en wordt gekeken of deelnemers al reguliere bakker kunnen worden of kunnen doorleren.

Sherif Behnasi

Eigenaar van Juni Trans Nederland is – zo schrijft De Gelderlander – Sherif Behnasi uit Egypte. Hij woont ongeveer negentien jaar in Doetinchem. Aan de Havenstraat in die stad bakt hij Arabisch brood, dat onder andere wordt verkocht bij Bazaar Overstegen in Doetinchem en een Turkse supermarkt in Winterswijk.

 

Reageer op dit artikel