nieuws

Ton Baas stopt na veertien jaar als directeur VBZ

Mensenwerk 748

Ton Baas is per 1 juni gestopt als directeur bij de Vereniging voor Bakkerij- en Zoetwaren, de brancheorganisatie voor fabrikanten van koek, snoep en chocolade, en hartige snacks. Baas bekleedde die functie veertien jaar.

Ton Baas stopt na veertien jaar als directeur VBZ
Ton Baas. Foto: VBZ

Als directeur zorgde Baas er met zijn team van zes specialisten voor dat VBZ ‘de branche voorziet van informatie, alles in goede banen leidt en op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden voor leden en branchegenoten’. Het is vooralsnog niet bekend wie Baas opvolgt als directeur.

Luisteren naar maatschappelijke druk

Hoewel nog niet bekend is wie het stokje van hem overneemt, heeft Baas in een tweedelig interview op NederlandVoedselland.nl wel een tip voor hem of haar: ‘Wil je als sector overeind blijven, dan moet je luisteren naar de maatschappelijke druk op het gebied van overgewicht, bestrijden van kinderarbeid, verbetering van arbeidsomstandigheden, en duurzame grondstoffen. Misschien moeten we minder ontzorgen, en meer richten op de koplopers die hun verantwoordelijkheid nemen en op die manier zorgen dat de rest ook meegaat.’

Verschillende functies en bedrijven

Voordat hij in 2004 directeur werd bij VBZ, heeft Baas verschillende commerciële en directiefuncties bekleed bij diverse bedrijven, ‘van Douwe Egberts en Conimex/Reckitt & Colman tot Haust/Continental Bakeries en privatelabelbedrijven van Perfetti Van Melle’. Ook heeft hij een bijdrage geleverd aan collectieve campagnes voor Verbisko.

 

Reageer op dit artikel