nieuws

Van Trigt en Groen winnen Dutch Pastry Decathlon 2018

Mensenwerk

Van Trigt en Groen winnen Dutch Pastry Decathlon 2018
Foto: Culinair Centrum Beverwijk

Ruben van Trigt en Matthijs Groen zijn de winnaars van de Dutch Pastry Decathlon 2018. Deze patisseriewedstrijd werd tijdens de Noord-Hollandse Horecabeurs voor de eerste keer gehouden door Culinair Centrum Beverwijk. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen eindigden als tweede.

Tijdens de Noord-Hollandse Horecabeurs, georganiseerd door VHC Jongens BV, heeft Culinair Centrum Beverwijk dit jaar voor de eerste keer een patisseriewedstrijd gehouden. Aan deze wedstrijd hebben vier teams van twee personen deelgenomen. De jury was zeer lovend over de resultaten van alle deelnemers en de verschillen waren klein.

De juryleden waren Jeroen Goossens, Ivo Wolters (product developer Pastry) en Marlon Koning (werkzaam bij Huis ter Duin) en Willem Himmelreich, gepensioneerd docent van de Sterklas, het onderwijsinitiatief van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Vier onderdelen

De winnaars zijn Ruben van Trigt, werkzaam bij Top’s Edelgebak, en Matthijs Groen, werkzaam bij De Banq in Oudekerk aan de Amstel. Een mooie tweede plaats was er voor Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen. De opdracht van de wedstrijd bestond uit vier onderdelen: het maken van twee taarten, zestien friandises, vier desserts op bord, en een showstuk van eetbare grondstoffen.

Overigens treedt Ruben van Trigt in de voetsporen van zijn leermeester. Samen met Jeroen Goossens won eerder dit jaar op de Horecava in Amsterdam de Dobla Pastry Battle.

Steeds belangrijker

‘Patisserie en desserts worden steeds belangrijker voor de Horeca, het is immers een mooie manier om je te onderscheiden’, aldus de organisatie. ‘De opleidingen van Culinair Centrum Beverwijk sluiten hier goed op aan door naast de patisserie-opleidingen ook de koks in opleiding een flinke dosis patisseriekennis mee te geven. Dit begint al in het eerste jaar (niveau 2). Op niveau 4 doen de studenten naast de kaas-, wijn- en gastronomievakken hun specialisatie bij de vervolgopleiding Patisserie The Next Level of de Chocolade-opleiding.’ De docent van deze gevorderde patisserie-opleidingen is Hofpatissier Jeroen Goossens, meervoudig winnaar van tal van patisseriewedstrijden in binnen- en buitenland.

Kleinschalig

Culinair Centrum Beverwijk is een kleinschalig opleidingscentrum voor volwassenen die zich willen omscholen, bijscholen en/of specialiseren. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een afspraak maken voor een persoonlijke kennismaking door een mail te sturen naar e-mailadres info@culinaircentrumbeverwijk.nl.

Lees ook: Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen Dobla Pastry Battle

Patissier Jeroen Goossens wil internationaal erkende meestertitel

 

Reageer op dit artikel