nieuws

Bakkerij Theo Hendriks sluit deuren na 93 jaar

Mensenwerk 1528

Theo Hendriks, De Echte Bakker in het Achterhoekse Ulft sluit zaterdag 31 maart definitief de deuren. De bakker stopt na 93 jaar. Dat meldt dagblad De Gelderlander.

Bakkerij Theo Hendriks sluit deuren na 93 jaar
Foto: Google Streetview

Volgens het regionale dagblad staakt de 59-jarige Hendriks zijn werkzaamheden om gezondheidsredenen. De bakker werd twee jaar geleden getroffen door een zware longontsteking. De bakker en zijn echtgenote Miranda hebben geen opvolger en het is hen ook niet gelukt de zaak te verkopen. ‘Er zit dus niets anders op’, tekent De Gelderlander op.

IJzergieterij

Hendriks’ grootvader Theo startte de bakkerij in 1925 nadat hij zijn baan bij de nabijgelegen ijzergieterij DRU had opgezegd. Ook vader Theo Hendriks moest volgens de krant in 1980 stoppen, omdat diens gezondheid te wensen overliet. De derde generatie sluit nu op paaszaterdag de bakkerij aan de Doctor Ariensstraat 43 in de buurtschap Oer voorgoed.

Reageer op dit artikel