nieuws

Boek Haute Pâtisserie bij Patisserie de Rouw uitgereikt aan Albert Verlinde

Mensenwerk

Boek Haute Pâtisserie bij Patisserie de Rouw uitgereikt aan Albert Verlinde
Arthur de Rouw (l.) overhandigt het boek aan Albert Verlinde. (Foto: Patisserie de Rouw)

Theaterproducent Albert Verlinde heeft vandaag, vrijdag 24 november, door Doris en Arthur de Rouw van Patisserie de Rouw in Vught het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie uitgereikt gekregen.

Tijdens de overhandiging complimenteerde Albert Verlinde de familie De Rouw met haar zaak. Verlinde: ‘De Rouw is het kloppend hart van Vught en is voor mij altijd een reden om weer naar Vught terug te komen.’ Doris de Rouw: ‘Albert Verlinde is al lang een trouwe klant in onze zaak. Net als Arthur, is Albert een vakman en liefhebber van kwaliteit met gevoel voor smaak. Daarnaast is Albert als mens altijd toegankelijk gebleven en is hij een ambassadeur voor Vught. Met zoveel raakvlakken lag het voor de hand om het eerste exemplaar van het boek aan Albert Verlinde te overhandigen.’

55-jarig bestaan

Het boek is een uitgave van Relais Desserts, de internationale vereniging van toppatissiers waar Arthur de Rouw als enige Nederlandse patissier bij is aangesloten. Met het boek viert het echtpaar De Rouw het 55-jarig bestaan van het Vughtse familiebedrijf.

Recepten van toppatissiers

In het Franstalige boek presenteren tachtig internationale toppatissiers recepten voor taarten, desserts en koekjes en voor basisrecepten als ganache, crème Anglaise, meringue en macarons. Arthur de Rouw maakte voor het boek een creatie van chocolade met een oer-Hollands ingrediënt: advocaat. Arthur de Rouw: ‘Onze inbreng in het boek is een bevestiging van onze denkwijze. Werken op het allerhoogste niveau, samenwerken met vakmensen, daar staan we voor. Met het boek en onze patisserie, die tot over de grenzen bekend is, zetten we Vught op de kaart.’

Familiebedrijf

Doris de Rouw: ‘Het 55-jarig bestaan zien we als een hommage aan grondleggers Johan en Jeannette de Rouw, de ouders van Arthur. Zij hebben hun onvoorwaardelijke liefde voor het vak doorgeven aan ons en wij inmiddels aan onze studerende kinderen Lisa en Niels die elk hun eigen kleine rol vervullen in de zaak. Ook zij krijgen de kernwaarden van De Rouw mee: kwaliteit, creativiteit en service. Maar bovenal de liefde voor het vak. We verheugen ons al op de komende feestmaand, waarin we zoveel moois en ambachtelijks voor onze klanten maken en waarin ons pand sfeervol verlicht is.’

Op YouTube is een video-impressie van de boekoverhandiging te bekijken.

Onmiskenbaar inspiratieboek

Haute Pâtisserie is een onmisbaar inspiratieboek voor zowel de thuisbakker als de professional. Het boek is voorzien van prachtige fotografie en is tevens een mooi geschenk. Het boek is vanaf 24 november te koop bij Patisserie de Rouw aan de Kloosterstraat 1 in Vught (in de winkel en online) voor €39,95.

Voor meer informatie: Derouw.nl

Foto's

Reageer op dit artikel