nieuws

Bakkerij Pot uit Barendrecht nieuwe Top Bakker van het Jaar

Mensenwerk 2146

Bakkerij Pot uit Barendrecht nieuwe Top Bakker van het Jaar
Willem Jan Pot van Bakkerij Pot uit Barendrecht is blij met de bokaal en het winnaarsschild. Foto: Top Bakkers

Bakkerij Pot uit Barendrecht is de nieuwe Top Bakker van het Jaar. Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Top Bakkers op woensdag 23 november.

Top Bakkers hield woensdag 23 november ‘een inspirerende jaarvergadering’. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie – Patrick Tissen en Wim Doedens – werd ook de Top Bakker van het Jaar bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij ‘de terechte winnaar’. Kwaliteitsmanager van Top Bakkers, Nico Colenbrander, had niet alleen mooie woorden voor Willem Jan Pot en dochter Annette van de gelijknamige bakkerij, maar natuurlijk ook bloemen en een fraai winnaarsschild.

Negen hoofdcategorieën

Bakkerij Pot scoorde maar liefst 121.3 punten. Een score die is opgebouwd uit negen hoofdcategorieën die door verschillende partijen worden beoordeeld. Zo is onder andere het NBC verantwoordelijk voor de productbeoordeling. Diverse medewerkers kijken naar de uitstraling van de bakkerij, elektronische gegevensuitwisseling en klachtafhandeling. Buiten dat spelen natuurlijk wettelijke criteria als etikettering, productinformatie (GS1-das) en voedselveiligheid een rol in de beoordeling. ‘Zo is het behalen van een FSSC 22000-certificaat vrijwel noodzaak voor een plaats in de top-20’, aldus Nico Colenbrander. Samengevat heeft Bakkerij Pot het strak georganiseerd en daarmee perfect voor elkaar.

Zichtbaar verrast

Willem Jan Pot, eigenaar van Bakkerij Pot, was zichtbaar verrast bij de bekendmaking. ‘We hebben vaker in de top-10 gestaan, maar nog nooit op de eerste plaats. Uiteraard hebben we dit te danken aan de inzet van al onze mensen. Maar feitelijk ook aan alle aanwezigen hier in de zaal. Vooral vanwege de feedback die je krijgt om in volle breedte je bedrijf naar een hoger niveau te brengen’, aldus Willem Jan Pot.

Actief en betrokken

‘Bakkerij Pot is op en top een Top Bakker’, aldus Top Bakkers. ‘Actief en betrokken en zijn zaakjes strak op orde. De bakkerij staat verder voor vakmanschap, innovatie en organisatie. Deze innovaties uiten zich onder andere in de eigen streekproducten zoals de desembroden en het zelf ontwikkelde groentebrood (broccolibrood, wortelbrood en rode bietenbrood). Buiten dat is het familiebedrijf warm en open voor klanten, medewerkers en natuurlijk goede ideeën.’

Foto's

Reageer op dit artikel