nieuws

Sander Scholtens wint goud op NK Jeugdvakwedstrijden

Mensenwerk

Sander Scholtens wint goud op NK Jeugdvakwedstrijden
Sander Scholtens. Foto: Gilde Opleidingen

Sander Scholtens uit het Noord-Brabantse Sint Anthonis heeft de eerste prijs in de wacht gesleept op het NK Jeugdvakwedstrijden bakkerij in Wageningen. Op 4 april mocht de 20-jarige bakkersstudent van Gilde Opleidingen zich na de finale in de categorie Zelfstandig werkend broodbakker kampioen noemen.

Ook zijn collega-bakkersstudenten van Gilde Opleidingen presteerden voortreffelijk. De Baarlose Isabeau Hesen greep in de klasse Uitvoerend brood- en banketbakker net naast het goud. En Jordy Pluk uit Stevensbeek werd verdienstelijk tweede bij de Uitvoerend broodbakkers.

Regionale halve eindstrijd

De drie bakkersstudenten hadden in de regionale halve eindstrijd in januari al 185 bakkers in spe achter zich gelaten. Ze streden toen met studenten van hun eigen school, van Summa College en van Arcus College om een felbegeerde plek in de finale.

Stichting Jeugdvakwedstrijden

De mbo-vakwedstrijden bakkerij worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Jeugdvakwedstrijden. Het is voor de deelnemende bakkersstudenten een belangrijke test in ambachtelijk vakmanschap en creativiteit.

Reageer op dit artikel