nieuws

Masterclass Franse toppatissier voor finalisten NK Skills Heroes

Mensenwerk

Masterclass Franse toppatissier voor finalisten NK Skills Heroes
Patisserie van studente Anne Overmeer. Foto: ROC van Amsterdam.

De Franse patissier Bruno Pastorelli verzorgt op woensdag 12 april een masterclass op het ROC van Amsterdam. Deelnemers zijn acht jonge talenten, die gelden als de beste patisseriestudenten van Nederland. Zij behaalden vorige maand een finaleplaats tijdens het NK, de Skills-vakwedstrijden in de Amsterdamse RAI.

Bruno Pastorelli komt uit Reims en staat bekend als één van de meest kundige en creatieve patissiers ter wereld. Hij voert de titel Meilleurs Ouvriers de France (MOF) en geeft wereldwijd masterclasses aan patissiers van 5-sterrenhotels en 3-sterrenrestaurants.

Extra prijs én stimulans

Pastorelli is werkzaam voor NMK Esbaco en samen besloten zij de toptalenten als extra prijs én stimulans voor het WK deze masterclass aan te bieden. Het thema van deze dag is ‘Entremets’ (desserttaart). Hierbij worden onder het toeziend oog van de meester diverse technieken en bereidingen geoefend.

Mooie kans

Voor de studenten Bas van Tessel en Anne Overmeer van het ROC van Amsterdam is het een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meester patissier. De twee ROCvA-patissiers behaalden tijdens de Nederlandse kampioenschappen zilver en brons.

Wereldkampioenschappen

Ook koks specialiseren zich in patisserie. De jonge Nederlandse kampioen koken, Jason de Haan, sluit aan bij de masterclass. Hij wordt, samen met de winnares van het patisseriegedeelte van het NK, Iris Kleinjan, uitgezonden naar de Wereldkampioenschappen Skills in Abu Dhabi op 14 oktober.

Unieke samenwerking

Deze masterclass is een unieke samenwerking tussen NMK Esbaco, Skills Netherlands en het ROC van Amsterdam. NMK Esbaco is een bedrijf dat niet alleen bakproducten maakt voor de industrie en de retail, maar ook nieuwe concepten bedenkt. Het bedrijf werkt veel samen met studenten en ondersteunde de vakwedstrijden met ingrediënten en inhoudelijke vakkennis.

Reageer op dit artikel