nieuws

BoulangerieTeam net buiten de prijzen

Mensenwerk

BoulangerieTeam net buiten de prijzen
Mike Onasse en Bas Goossen samen met coach Hans Som direct na afloop van de wedstrijd. Foto: BoulangerieTeam

Het BoulangerieTeam, bestaande uit Mike Onasse, Bas Goossen en coach Hans Som, is net buiten de prijzen gevallen bij de International Bakery Cup tijdens de Sigep 2017. In het Italiaanse Rimini eindigde het team van Italië als eerste. Tweede werd Spanje en derde Zwitserland. Nederland eindigde met slechts een paar punten minder dan de Zwitsers als vierde,

Mike Onasse concentreerde zich in Rimini zich vooral op de viennoiserieproducten, terwijl Bas Goossen de broodproducten op zich nam. De afgelopen maanden stonden voor hen en coach Hans Som volledig in het teken van producten ontwikkelen, mooie smaken bij elkaar zoeken en veel trainingsuren maken. Een bijzonder intensieve periode, maar ook ontzettend leuk.

Erg teleurstellend

Volgens coach Hans Som hebben Mike en Bas een goede prestatie neergezet. ‘Weer zijn we vierde geworden en dat is natuurlijk erg teleurstellend. Ondanks wat tegenslagen hebben de jongens er alles aan gedaan en het maximale eruit gehaald. De smaken waren goed, de producten zagen er goed uit, maar helaas net niet goed genoeg voor het podium. Het is helaas niet anders…’, aldus Hans Som.

Tegelpatroon van Hollandse luchten

Mike en Bas maakten binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten zijn samen met een broodshowstuk gepresenteerd op een tafel met een tegelpatroon van Hollandse luchten. Nederland nam het op tegen een sterk deelnemersveld, bestaande uit China, Israël, Italië, Japan, Peru, Spanje en Zwitserland.

Reageer op dit artikel