nieuws

Gouden Beko Speld voor scheidend voorzitter Kees Verkerk

Mensenwerk 47

Gouden Beko Speld voor scheidend voorzitter Kees Verkerk
Kees Verkerk (links) ontvangt de speld uit handen van bestuurslid Bas van Esch. Foto: Beko

Kees Verkerk heeft een Gouden Beko Speld ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de Coöperatieve Vereniging Beko. De scheidend voorzitter kreeg de onderscheiding maandag 30 mei opgespeld door bestuurslid Bas van Esch tijdens de ledenvergadering van Beko Midden. Verkerk kreeg een staande ovatie van de aanwezige leden.

Bas van Esch: ‘Kees Verkerk gaf op warme, menselijke wijze leiding aan het hoofdbestuur en de coöperatie. Met zijn bakkershart, ondernemerschap, integriteit en persoonlijke betrokkenheid heeft hij Beko naar het begin van een nieuwe toekomst geleid. Wij zijn Kees bijzonder dankbaar voor zijn inzet. Zijn betrokkenheid bij de Beko-bedrijven is bijzonder te noemen. Kees vervulde in het hoofdbestuur de functie van voorzitter, hij was het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van de coöperatie, portefeuillehouder van Beko Groothandel, directeur van Beko Verpakkingen en vertegenwoordigde Beko in diverse branchecommissies. Wij betreuren zijn vertrek. We zijn echter blij, dat we met bakker-ondernemer Niek De la Haije een uitstekende opvolger voor Kees hebben gevonden.’

Ondersteuning

Onder leiding van de nieuwe voorzitter De la Haije wordt de ingezette koers verder vormgegeven. De la Haije neemt alle taken van Verkerk over, waarbij Verkerk De la Haije voorlopig zal blijven begeleiden en ondersteunen. Verkerk: ‘Niek en het bestuur kunnen een beroep op mij doen zolang zij dat nodig vinden, maar ik ga wel naar de zijlijn. Het is tijd voor vernieuwing en andere inzichten die de Beko-organisatie verder brengen.’

Grote voorbeeld

Verkerk noemde Thom Schrijvers (voormalig directeur van Beko Coöperatie) zijn grote voorbeeld: ‘Een man met visie die het beste voor had met ‘zijn’ leden en ‘zijn’ medewerkers. Ik heb veel van hem geleerd en de Beko-organisatie heeft veel aan hem te danken.’

Niek de la Haije

De leden van regio Beko Midden hebben tijdens de ledenvergadering op 30 mei Niek de la Haije benoemd tot voorzitter van regio Beko Midden en bestuurslid van Coöperatieve Vereniging Beko u.a. Het hoofdbestuur heeft vervolgens besloten hem ook te benoemen tot voorzitter van het hoofdbestuur van de coöperatie. De la Haije is sinds 1980 lid van Beko.

Lange ervaring

De la Haije heeft, naast zijn lange ervaring als ondernemer in de bakkerij, ook ruime bestuurlijke ervaring. Zo is hij vanaf 2010 vicevoorzitter van NBOV, is hij voorzitter van de Stichting 4+5 mei Stichtse Vecht en was hij onder meer secretaris van Oranjevereniging Breukelen, voorzitter van de Sportraad Stichtse Vecht en raadslid voor de VVD in de gemeente Breukelen.

Landelijk belang

Het Beko-bestuur kent Gouden Spelden toe aan personen die gedurende een lange periode hebben bijgedragen aan verbetering van het landelijke belang van de Beko-organisatie. Spelden worden uitgereikt bij vertrek van een persoon of bij bijzondere jubilea. De Beko-organisatie heeft met het toetreden van Kees Verkerk 27 Gouden Speld-dragers.

Reageer op dit artikel