nieuws

Kimberley Bouwens wint halve finale Skills patisserievakwedstrijden

Mensenwerk

Kimberley Bouwens wint halve finale Skills patisserievakwedstrijden
Afbeelding: Skills Heroes

Student Kimberley Bouwens, derdejaars zelfstandig werkend banketbakker bij ROC Leiden, is de winnares van de halve finale van de patisserievakwedstrijden. Daarmee is ze door naar de finale van Skills Heroes.

De vakwedstrijd vond dinsdag 26 januari plaats in de bakkerij van ROC Leiden op locatie Centraal Station. De talentvolle Kimberley uit Oegstgeest werkt als bbl-student bij de gerenommeerde patisserie Huize van Wely. Ook won ze vorig jaar de tweede prijs tijdens interne vakwedstrijden bij ROC Leiden. De tweede plaats was voor Rowen Juch (ID College) en de derde plaats voor Susanna Wakum (Albeda College).

Beste vaardigheden

Er werd gestreden door acht studenten, afkomstig van roc’s uit heel Nederland. De deelnemers kregen vijf uur de tijd om twaalf bonbons en twee desserttaartjes te maken. Een vakjury beoordeelde alle deelnemers en koos uiteindelijk Kimberley als de patissier met de beste vaardigheden.

Oud-studenten

De vakjury bestond uit Dré Everstein (chef Huis ter Duin in Noordwijk), Rosanne Buitenhuis (patissier Tummers in Heemstede) en Chiel Hoogenboom (patissier Tout in Amsterdam). Deze specialisten in het patisserievak zijn oud-studenten van ROC Leiden. Ze wonnen ooit alle drie de prestigieuze Gouden Gard-wedstrijd.  De jury prees de deelnemers om de hoge kwaliteit van hun producten.

Finale

Van de acht deelnemers gaan er zes door naar de finale van Skills Heroes. Dit evenement vindt plaats op 17 tot en met 19 maart in de RAI in Amsterdam.

Skills Heroes

De vakwedstrijden van Skills Heroes worden georganiseerd voor en door mbo-scholen in Nederland. ROC Leiden was dit keer gastheer van het evenement. Docent Bakkerij Owen Roberts schreef de wedstrijd in samenspraak met Skills Heroes. De vakwedstrijden zijn er voor een grote diversiteit aan beroepen, zoals koks, grafisch vormgevers, stratenmakers en etaleurs. Het stimuleert niet alleen talenten, maar daagt juist álle studenten uit om te excelleren in hun vak.

Meer informatie over de vakwedstrijden is te vinden op de website Skillsheroes.nl.

Reageer op dit artikel