nieuws

Barista lunchroom Coffeelicious zevende op NK Latte Art

Mensenwerk

Benjamin van de Berg is er gisteren (maandag 25 januari) niet in geslaagd de titel Nederlands kampioen Latte Art te bemachtigen. De gecertificeerde barista van lunchroom Coffeelicious in Dordrecht eindigde als zevende.

Barista lunchroom Coffeelicious zevende op NK Latte Art
Benjamin van de Berg, als gecertificeerd barista werkzaam bij lunchroom Coffeelicious in Dordrecht, eindigde in Almere als zevende in de strijd om de titel Nederlands kampioen Latte Art. Foto: Coffeelicious

De winst in de wedstrijd bij Alleborg in Almere ging naar Nick Vink uit Oss, die in het verleden al deelnam aan het WK Latte Art. ‘Helaas hebben de zenuwen Ben parten gespeeld. Maar wij zijn erg trots op zijn eerste poging op de titel met als resultaat nummer 7 Latte Art Barista van Nederland!’ zegt Fiona Buitenhuis van Coffeelicious.

Shanghai

Winnaar Nick Vink mag zich een jaar lang Dutch Art Champion noemen en wordt opnieuw uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen die van 29 maart tot en met 1 april 2016 worden gehouden op de Hotelex in Shanghai (China).

Gepassioneerd

Benjamin van de Berg is een gepassioneerde barista en werkt bij Coffeelicous in Dordrecht. Bij Coffeelicious heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd van Fiona Buitenhuis, onder andere winnaar van de Misset Horeca Koffietop 100 van 2014. ‘Daarnaast heeft hij ook zijn opleiding gehad bij Joost Leopold van de Koffieschool en is hij onlangs nog twee dagen naar Venetië geweest, waar hij is getraind door Goppion. Benjamin heeft al heel wat uren getraind op het maken van Latte Art’, voegt Fiona Buitenhuis toe.’

Reageer op dit artikel