nieuws

Barista lunchroom Coffeelicious strijdt om NK-titel Latte Art

Mensenwerk

Benjamin van de Berg, als gecertificeerd barista werkzaam bij lunchroom Coffeelicious in Dordrecht, gaat vandaag (maandag 25 januari) de strijd aan met zes andere barista’s om de titel Nederlands kampioen Latte Art.

Barista lunchroom Coffeelicious strijdt om NK-titel Latte Art
Benjamin van de Berg, als gecertificeerd barista werkzaam bij lunchroom Coffeelicious in Dordrecht, eindigde in Almere als zevende in de strijd om de titel Nederlands kampioen Latte Art. Foto: Coffeelicious

De wedstrijd begint om 14.00 uur en heeft plaats bij Alleborg in Almere. De winnaar mag zich een jaar lang Dutch Art Champion noemen en wordt uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen die van 29 maart tot en met 1 april 2016 worden gehouden op de Hotelex in Shanghai (China).

Gepassioneerd

Benjamin van de Berg is een gepassioneerde barista en werkt bij Coffeelicous in Dordrecht. Bij Coffeelicious heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd van Fiona Buitenhuis, onder andere winnaar van de Misset Horeca Koffietop 100 van 2014. ‘Daarnaast heeft hij ook zijn opleiding gehad bij Joost Leopold van de Koffieschool en is hij onlangs nog twee dagen naar Venetië geweest, waar hij is getraind door Goppion. Benjamin heeft al heel wat uren getraind op het maken van Latte Art’, voegt Fiona Buitenhuis van Coffeelicious toe.

Melk

Melk is het belangrijkste tijdens de Dutch Latte Art Championship en de manier van het opschuimen en verwarmen. Het is aan de zeven finalisten met deze melk dan de mooiste figuren te maken in de espresso.  Fiona Buitenhuis: ‘Benjamin behoort sowieso tot de top van de top in Nederland, maar hoopt de titel Latte Art Champion te winnen om deze dan mee te nemen naar Dordrecht.’

Reageer op dit artikel