nieuws

Lekker Brood viert vijfde verjaardag eerst met klanten en dan met team

Mensenwerk

De eigenaren Ad en Anja Overgaag kijken met een voldaan gevoel terug op de viering van het eerste lustrum van hun zaak. Lekker Brood vierde zondag 15 november de gehele dag het 5-jarig bestaan. Dat gebeurde eerst met de klanten en daarna met het team.

Lekker Brood viert vijfde verjaardag eerst met klanten en dan met team
Het team van Lekker Brood. Foto: Lekker Brood

‘Zondag 15 november was het vijf jaar geleden dat wij in de voormalige delicatessenwinkel aan de Herengracht in Den Haag – met enige aarzeling – ons eerste broodje verkochten aan onze allereerste klant. Vijf jaar later zijn we trots op de prestatie van ons team, een mooi biologisch bakkerij-assortiment, voldoende vernieuwingen, een prima onderlinge samenwerking, onze leveranciers, maar vooral ook de vele afnemers in de Haagse horeca, als actieve ambassadeurs van Lekker Brood’, zegt Ad Overgaag van Lekker Brood.

Haagsche Stok

Net als vijf jaar geleden stonden hij en zijn echtgenote Anja weer zelf in de winkel gestaan, dit keer op zondag. Voor een ‘super enthousiaste’ groep van (vaste) klanten was er een traktatie: een Haagsche Stok, speciaal ontwikkeld voor deze gelegenheid. Een Haagsche stok wordt gemaakt van twee verschillende biologische deegsoorten, een lekker maisdeeg en een wit deeg met gedroogde-algenpoeder. Ad Overgaag: ‘Een Haagsche combinatie van groen en geel Lekker Brood.’

Culinaire fietstocht

Met het gehele team, inclusief hun partners, hebben Ad en Anja Overgaag zondag na de winkelsluiting de verjaardag van Lekker Brood gevierd. ‘Gedurende vijf uur hebben wij een culinaire fietstocht langs een selectie van onze afnemers gemaakt’, aldus Ad Overgaag. ‘Voor het eerste voorafje zijn we verwend door onze buurman Foodzie en daarna hebben we diverse tostisnacks geproefd bij Tost van Josti op de Korte Poten. Voor het hoofdgerecht zijn we neergestreken op de Grote Markt in Den Haag bij onze afnemer van het eerste uur met een gloednieuw concept: Hoender & Hop. Vervolgens was er een heerlijke Portugese verrassing op ons Meergranenbrood bij Café De Bieb, waar vrolijke jazzmuziek op de achtergrond klonk. Het culinaire hoogtepunt – een grand dessert, een aantal gemaakt van onze biologische broodspecialiteiten – werd verzorgd door onze jongste afnemer, Wicked Wines. Al onze gastheren hadden voor het gehele team ook nog wat leuke anekdotes vanuit het verleden, danwel een boodschap voor de toekomst.’

Bevestiging

Volgens Ad Overgaag hebben ‘de vele felicitaties en cadeaus ons bevestigd in de keuzes, die we de afgelopen 1826 dagen hebben gemaakt. Met iedereen hebben we dan ook afgesproken dat we er natuurlijk nog een keer vijf jaar tegenaan gaan.’

Voor meer informatie: www.lekkerbrood.nl

Reageer op dit artikel